2015年10月9日金曜日

Tuesday 6th October 2015

 Enoki Bacon Bento
えのきベーコンべんとう



今日のおべんとう:
  • えのきベーコン/野菜ベーコン巻き
  • 海老の塩炒め
  • 紅生姜入り卵焼き
  • いんげんの胡麻和え
  • ジャガイモのバター醤油煮
  • にんじんココナッツサラダ
  • 出汁茹でにんじん
  • ごはん

何で2つお弁当があるのかって・・・。早弁のため。。。ではないです。
上司におすそ分けです。きのこ類が苦手なため、えのき部分は野菜にしてます。
多めに作るほうが作りやすい&誰かに食べてもらえるとやる気が出る&いつもお世話になりまくっている&米を配給してもらっている(笑)と理由は多々。
一応、他の人に言われるといろいろ面倒なので一食3ポンドもらっているという設定にしています。うーん・・・お金もらえる内容ではないから設定でも言われると焦る。

Sainsbury'sで買ったえのき、久しぶりに食べたらすっごく美味しかった~。
やっぱりきのこは美味しいね~。

Today's Obento:

  • Enoki Mashroom Bacon
  • Fried Prawn&Veggies
  • Pickled ginger omlette
  • Sesame marinated green beans
  • Soy-Butter Potatoes
  • Coconuts&carrot salad
  • Dashi-boiled Carrot
  • Steamed rice
I bought Enoki mashroom from Sainsbury's the other day.
Enoki wrapped up with bacon is very tasty and good for obento.
When I eat mushrooms especially Japanese ones, it reminds me Autumn.
Because there are very expensive mushroom calls 'Matsutake' in Japan this season...
That is 'Japanese delicacies of Autumn'
Not sure I can get it in the UK but feeling like to eat many kinds of mashrooms this season.
Shall I go and check some markets this weekend?

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