えのきベーコンべんとう
今日のおべんとう:
- えのきベーコン/野菜ベーコン巻き
- 海老の塩炒め
- 紅生姜入り卵焼き
- いんげんの胡麻和え
- ジャガイモのバター醤油煮
- にんじんココナッツサラダ
- 出汁茹でにんじん
- ごはん
何で2つお弁当があるのかって・・・。早弁のため。。。ではないです。
上司におすそ分けです。きのこ類が苦手なため、えのき部分は野菜にしてます。
多めに作るほうが作りやすい&誰かに食べてもらえるとやる気が出る&いつもお世話になりまくっている&米を配給してもらっている(笑)と理由は多々。
一応、他の人に言われるといろいろ面倒なので一食3ポンドもらっているという設定にしています。うーん・・・お金もらえる内容ではないから設定でも言われると焦る。
Sainsbury'sで買ったえのき、久しぶりに食べたらすっごく美味しかった~。
やっぱりきのこは美味しいね~。
Today's Obento:
- Enoki Mashroom Bacon
- Fried Prawn&Veggies
- Pickled ginger omlette
- Sesame marinated green beans
- Soy-Butter Potatoes
- Coconuts&carrot salad
- Dashi-boiled Carrot
- Steamed rice
I bought Enoki mashroom from Sainsbury's the other day.
Enoki wrapped up with bacon is very tasty and good for obento.
When I eat mushrooms especially Japanese ones, it reminds me Autumn.
Because there are very expensive mushroom calls 'Matsutake' in Japan this season...
That is 'Japanese delicacies of Autumn'
Not sure I can get it in the UK but feeling like to eat many kinds of mashrooms this season.
Shall I go and check some markets this weekend?
0 件のコメント:
コメントを投稿