2015年9月24日木曜日

Friday, 18th September 2015

Portuguese style Chicken Bento
マッサチキンべんとう

今日のおべんとう:
  • マッサチキン
  • 出し巻き卵
  • タイ風にんじんサラダ
  • ししとうの素揚げ
  • 焼き枝豆
  • ラディッシュと塩昆布のお漬物
  • ごはん

手作りマッサでマリネしたチキンがおかず。
マッサはポルトガルの調味料らしい。塩をまぶしたパプリカを1週間常温で漬けて、水を切ってペースト状にしたもの。
コクがでてなかなか美味しいです。
ポルトガル行ったら本場のマッサを買ってみよう。
友人に教えてもらったタイ風にんじんサラダが美味しくて震えた・・・。

Today's Obento
  • Portuguese style chicken
  • omelet
  • Thai style carrot salad
  • Deep fried Padron pepper
  • Edamame
  • Pickled radish with Konbu seaweed
  • Rice 

Massa is traditional Portuguese seasoning paste made from red pepper which is somehow very trendy in Japan.
Just marinaded the chicken with massa and grilled.
Thai style salad was incredibly delicious. Used friend of mine's recipe.
Carrot+lime juice+peanut butter+maple syrup+coriander(slightly different from friend's recipe though....I simply didn't have the ingredients, so just substituted some stuff) 

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