2015年9月30日水曜日

Tuesday 29th September 2015

Curried Mackerel Obento
カレー風味の焼き鯖べんとう

今日のおべんとう:
  • カレー風味の焼き鯖
  • ローストチキン
  • 卵焼き
  • タイ風にんじんサラダ
  • 油揚げとラディッシュ菜のさっと煮
  • ズッキーニのハーブ焼き
  • きくらげの甘辛煮
  • ししとうの揚げ浸し
  • ラディッシュのお漬物
  • 茹でオクラとにんじん(鶴の型抜き)
  • ごはん

先週はなんだかんだ会議続きでお弁当2日しか作れなかった。。。しょぼぼん。
そして日曜からルーマニアに行って昨日夜に帰ってきました。
週末の下準備がイマイチだと、日々のお弁当はちょっと大変。
とりあえず、木耳と油揚げの部分はやっときました。鯖も捌いておきました。
お気に入りブランドGlobal包丁の小出刃を手に入れたので、ルンルン。
Globalの小出刃と骨抜き。鶴の型抜き、押し寿司型。


Today's Obento:
  • Curry flavour fried Mackerel
  • Roast Chicken
  • Omlette
  • Thai style carrot salad
  • Dashi flavoured fried bean curd & radish greens
  • Fried courgette with oregano 
  • Sweetened soy sauce flavour Black fungus 
  • Marinated deep fried Padron pepper
  • Pickled Radish
  • Boiled Okra&Carrot(Crane shape)
  • Steamed rice
I got 'Kodeba' fish knife from Japan. And fish bone remover as well.
I love Global knives. It looks very stylish as well as clean and sharp which is most important being proper knife!
I used Kodeba to cut Mackerel into fillets for this Obento.

Looking forward to using more for this weekend:)

0 件のコメント:

コメントを投稿